Spørgsmål & Svar
Her kan du finde svar på stort og småt. Hvis du har et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv en mail til landsuddeling@hjerteforeningen.dk eller ringe på telefon 33 66 99 99.
Hvad skal man samle ind for at få en hjertestarter?
For at gøre tingene så enkle som muligt, så har vi ikke sat et beløb for, hvor meget den enkelte gruppe skal samle ind totalt. Det afgørende er det antal ruter, gruppen dækker tilsammen på dagen. 15 ruter giver en hjertestarter, et varmeskab, monteringen og en ServicePlus-aftale i et år.
Dog skal en online indsamling, have samlet mindst 1.100 kr. ind, for at ruten tæller med i gruppens 15 fuldførte ruter.
Hvor lange er en fysisk rute?
Ruterne er typisk omkring 50-150 husstande, men antallet varierer afhængigt af afstanden mellem husene. En rute tager som regel 2-3 timer at gå. Kig gerne på din rute i god tid inden indsamlingsdagen. Der er mere end 20.000 ruter i vores system, og vi oplever fra tid til anden, at enkelte ruter er alt for korte eller lange. Hvis du mener, at der er et problem med din rute, så giv os besked på landsuddeling@hjerteforeningen.dk hurtigst muligt. Hvis du kommer afsted på dagen, og ruten viser sig at være for lang undervejs, så stop bare, når du har gået i 2-3 timer.
Du finder et oversigtskort over alle indsamlingsruterne her
Hvad så, hvis der er nogen, der næsten ingenting samler ind på deres rute (mistanke om snyd)?
Vi tror på det bedste i folk - og vi har års erfaring med indsamlinger, så vi ved, at der kan være stor forskel på, hvor mange penge de enkelte ruter giver. Men med det sagt, så forbeholder vi retten til at spørge ind til ruter, hvor beløbene er iøjnefaldende lave - og i sidste ende afvise at godkende dem, hvis vi finder, at ruten reelt ikke er blevet gået, eller der på anden vis har været fusk. Heldigvis oplever vi så godt som aldrig uærlighed.
Hvor gammel skal man være for at deltage i Landsuddelingen?
Børn under 11 år må kun samle ind, hvis de følges med en voksen.
Børn mellem 11 og 18 år må gerne samle ind, hvis de går to og to eller følges med en voksen.
Kan jeg få fradrag, hvis jeg donerer via Mobilepay?
Ja, når du støtter Hjerteforeningen, kan du få skattefradrag fra første krone. Du skal oplyse dit CPR-nummer, hvis du vil have glæde af dit skattefradrag. Læs mere om fradragsreglerne her.
Bestemmer vi selv, hvor vores hjertestarter skal hænge?
Når I tilmelder en gruppe til Landsuddelingen, bestemmer I selv, hvor jeres hjertestarter skal hænge. Dog skal placeringen være tilgængelig for alle hele døgnet og du skal have ejerens tilladelse.
Hænger I bare en hjertestarter op, eller bliver det rigtigt vores?
Hvis I dækker mindst 15 ruter d. 24. april 2022, får I en hjertestarter. Så snart I har modtaget og udfyldt det såkaldte overdragelsesdokument digitalt, tilhører den juridisk set den gruppe eller organisation, der underskriver dokumentet. Det betyder også, at det efterfølgende er op til jer at sørge for strømforsyning. Strømmen koster cirka en krone om dagen.
Skal jeg selv planlægge ruterne til indsamlingsdagen?
Nej, ruterne er prædefineret på forhånd. Det betyder, at deltagerne selv vælger hvilken rute, de ønsker at gå ud fra de ruter, som findes på kortet, når de tilmelder sig.
Deltagerne kan gå i hele landet uanset, hvor hjertestarteren skal hænge.
Du finder et oversigtskort over alle indsamlingsruterne her.
Hvad sker der, hvis vi kun har dækket 14 ruter på dagen?
For at det skal være fair for alle grupper, så er det kun grupper, der dækker 15 ruter eller flere på dagen, som får en hjertestarter. Hvis du kan se på dagen, at I ikke dækker nok ruter, så kan en løsning være, at du og/eller andre i din gruppe går en ekstra fysisk rute. Alternativt kan du samle 11.00 kr. ind på en digital rute, og på den måde komme i mål med de 15 ruter.
Hvem skal jeg kontakte, hvis jeg vil have hjælp til at fylde min gruppe op?
Når du logger ind på din login-side, kan du under ’Værktøjskassen’ finde inspiration til hvervning af deltagere. Desuden kan du bestille plakater og flyers, som du kan hænge op og dele ud.
Hvor meget koster en hjertestarter?
Hjertestartere - og varmeskabe - findes i mange prisklasser. Vores estimat er, at det vil koste ca. 25.000 kr. eller mere som privatperson at købe tilsvarende hjertestarter og skab, få dem monteret af en autoriseret elektriker samt købe et års serviceaftale. Du kan læse mere om hjertestarten her.
Hvad gør vi med vedligeholdelsen, når hjertestarteren kommer op at hænge?
Når I dækker 15 ruter på indsamlingsdagen, får I udover en hjertestarter og et varmeskab også en ServicePlus-aftale med det første år. Med denne aftale skal I ikke bekymre jer om, hvorvidt hjertestarteren er funktionsdygtig. Det eneste, I skal gøre, er at sørge for strømmen til varmeskabet. Det koster cirka en krone om dagen. Efter et år kan ServicePlus-aftalen forlænges.
Du kan læse mere om ServicePlus-aftalen her
Hvad gør vi med vedligeholdelsen, hvis ikke vi fortsætter ServicePlus-aftalen?
For det første skal i selv tilse hjertestarteren regelmæssigt, da overvågningsenheden, som holder øje med at hjertestartren altid er funktionsdygtig, vil blive fjernet. Derudover står i selv for udskiftning af pads og batterier, hvis hjertestarteren har været i brug eller at de udløber.
Hvornår kan jeg forvente, at min hjertestarter bliver sat op?
Efter indsamlingsdagen skal den person, der startede gruppen, udfylde forskellige formelle dokumenter. Så snart disse dokumenter er udfyldt, afhænger opsætningen af koordinationen mellem den lokale elektriker og gruppestarteren. Vi forventer, at de fleste hjertestartere vil være opsat inden den 1. september 2022.
Jeg vil gerne starte en gruppe, men ejerskabet skal overgå til en forening, kan det lade sig gøre?
Du kan sagtens starte en gruppe og efterfølgende overdrage hjertestarteren til en forening. Overdragelsesprocessen finder sted, når I modtager jeres hjertestarter.
Hvordan hverver jeg deltagere, jeg ikke kender, til min gruppe?
Slip kreativiteten løs! Sæt en seddel op i dit supermarked, på børnenes/børnebørnenes skole eller et andet lokalt samlingspunkt. Tænk over, hvem der kunne have interesse i hjertestarteren og henvend dig til dem. Du kan også finde inspiration til hvervning af deltagere på din login-side eller bestille flyers, der kan uddeles til interesserede.
Kan jeg slette min gruppe igen?
Det kan du godt, du skal bare skrive en mail til landsuddeling@hjerteforeningen.dk
Hvad er en indsamlingsrute?
En indsamlingsrute er en traditionel rute, hvor du stemmer dørklokker på indsamlingsdagen (24. april 2022). En indsamlingsrute gennemføres mellem kl. 9.00 og kl. 18.00 på indsamlingsdagen.
Du finder et oversigtskort over alle indsamlingsruterne her
Hvad er en online indsamling?
En online indsamling er en egen-indsamling, som oprettes på vores online indsamlingsplatform. Familiemedlemmer, venner og kolleger kan herefter donere til indsamlingen. For hver 1.100 kr. du samler ind op til Landsuddelingen søndag d. 24. april 2022, tæller indsamlingen med som én rute i gruppens 15 ruter. Det vil sige, at samler du 1.100 kr. ind er du i mål med én rute, samler du 2.200 kr. ind er du i mål med to ruter for din gruppe osv.
Hvornår starter og slutter min digitale rute?
Du kan starte din digitale rute allerede ved tilmelding, og kan derfor samle ind i flere måneder op til indsamlingsdagen.
Deadline for en digital rute er søndag den 24. april 2022 kl. 23.59.
Må jeg gå mere end en rute?
Du er velkommen til at gå flere fysiske indsamlingsruter. Hver rute tager typisk ca. 2-3 timer, så med vakse ben er det ikke et problem at gå mere end én rute, men gab ikke over for meget.
Du er også velkommen til BÅDE at gå flere indsamlingsruter OG oprette en digital rute. Dette er muligt, da arbejdet med at få digitale donationer strækker sig over længere tid og ligger oftest før indsamlingsdagen. Se mere om indsamlings- og digitale ruter ovenfor.
Må jeg dele min fysiske rute med en anden?
Ja, og det er nu engang hyggeligt at gå sammen. Da vi tæller ruter frem for indsamlere, så tæller ruten stadig kun for én, selvom I er to, der går på den. Går I to personer sammen, kan I med fordel vælge to ruter og gå dem begge sammen.
Jeg går meget langsomt, hvad hvis jeg ikke kan nå at gå hele min rute?
Vi har ruter, som er specielt udvalgt til dårligt gående. På disse ruter står man ved en togstation eller et supermarked frem for at gå fra dør til dør. Kig efter dem i tilmeldingssystemet, hvis du er i tvivl om, om du kan gå en hel rute.
Hvornår er der tilmeldingsfrist for at deltage i landsuddelingen?
Vil du gå en indsamlingsrute fra dør-til-dør skal du seneste have meldt dig til den 17. april 2022. Vi anbefaler dog, at du melder dig til i god tid, så du kan få den rute du allerhelst vil gå - og så er det lettere for os at koordinere indsamlingsmaterialet.
Hvis du vil deltage med en digital rute, kan du melde dig til og med indsamlingsdagen den 24. april 2022.
Hvad sker der, hvis min digitale rute ikke når 1.100 kr.?
Hvis du har en digital rute, skal du nå op på 1.100 kroner i donationer, før det tæller som en rute. Uanset om du når de 1.100 kroner eller ej, så går pengene direkte til Landsuddelingen og opsætning af hjertestartere.
Kan jeg melde mig fra Landsuddelingen igen?
Ja det kan du selvfølgelig godt. Du skal bare skrive en mail til landsuddeling@hjerteforeningen.dk så klarer vi det for dig eller du kan logge ind på din side og melde dig fra under 'Stamdata'.
Om Landsuddelingen
Søndag den 24. april 2022 afholder Hjerteforeningen igen Landsuddeling. Samler du en gruppe på 15 deltagere får gruppen en hjertestarter, klimaskab og 1 års ServicePlus-aftale monteret lige der hvor I synes den mangler!