Spørgsmål & Svar

Her kan du finde svar på stort og småt. Hvis du har et spørgsmål, som du ikke kan finde svar på her, så skriv en mail til landsuddeling@hjerteforeningen.dk – så svarer vi dig, så hurtigt vi kan.

Vi har inddelt spørgsmålene efter, hvem der typisk vil stille dem samt i en ’generelt ’-kategori.

Hvilke overvejelser har i gjort i forbindelse med at samle ind i en Coronatid?

I Landsuddelingen har vi flere tiltag, således der kan samles ind ansvarligt og myndighedernes anbefalinger kan følges. Det er muligt at deltage ved at "gå" digitalt og derudover er Landsuddelingen kontantfri, så det er muligt at holde afstand mellem indsamler og donor. Læs mere her

 

Jeg vil gerne være koordinator for mit område, hvordan gør jeg det?

Landsuddelingen er ikke længere organiseret med koordinatorer, da den opgave nu bliver løst af gruppestarterne. Hvis du er med i en af Hjerteforeningens lokalforeninger eller klubber, kan du til melde dig  som Lokal Ambassadør for Hjerteforeningen i forbindelse med Landsuddelingen. Hvis du vil høre mere om den mulighed, så skriv til landsuddeling@hjerteforeningen.dk eller ring på 33 66 99 99.

 

Hvad skal man samle ind for at få en hjertestarter?

For at gøre tingene så enkle som muligt, så har vi ikke sat et beløb for, hvor meget den enkelte gruppe skal samle ind totalt. Det afgørende er det antal ruter, gruppen dækker tilsammen på dagen. 15 ruter giver en hjertestarter, et varmeskab, monteringen og en ServicePlus-aftale i et år.

Dog skal indsamlere med en digital rute, have samlet mindst 1.000 kr. ind, for at ruten tæller med i gruppens 15 fuldførte ruter.

 

Hvor lange er ruterne?

Ruterne er typisk omkring 70-150 husstande, men antallet varierer afhængigt af afstanden mellem husene. En rute tager som regel 2-3 timer at gå. Kig gerne på din rute i god tid inden indsamlingsdagen. Der er mere end 20.000 ruter i vores system, og vi oplever fra tid til anden, at enkelte ruter er alt for korte eller lange. Hvis du mener, at der er et problem med din rute, så giv os besked på landsuddeling@hjerteforeningen.dk hurtigst muligt. Hvis du kommer afsted på dagen, og ruten viser sig at være for lang undervejs, så stop bare, når du har gået i 2-3 timer.

Du finder et oversigtskort over alle indsamlingsruterne her

 

Hvad så, hvis der er nogen, der næsten ingenting samler ind på deres rute (mistanke om snyd)?

Vi tror på det bedste i folk - og vi har års erfaring med indsamlinger, så vi ved, at der kan være stor forskel på, hvor mange penge de enkelte ruter giver. Men med det sagt, så forbeholder vi retten til at spørge ind til ruter, hvor beløbene er iøjnefaldende lave - og i sidste ende afvise at godkende dem, hvis vi finder, at ruten reelt ikke er blevet gået, eller der på anden vis har været fusk. Heldigvis oplever vi så godt som aldrig uærlighed.

 

Hvor gammel skal man være for at deltage i Landsuddelingen?

Børn under 11 år må kun samle ind, hvis de følges med en voksen. Børn mellem 11 og 18 år må gerne samle ind, hvis de går to og to eller følges med en voksen. Børn under 11 år er velkomne, men de tæller ikke med som indsamlere i de officielle statistikker.

 

Kan jeg få fradrag, hvis jeg donerer via Mobilepay?

Ja, når du støtter Hjerteforeningen, kan du få skattefradrag fra første krone. Du skal oplyse dit CPR-nummer, hvis du vil have glæde af dit skattefradrag. Læs mere om fradragsreglerne her.

LIJ_0459_skaleret

Om Landsuddelingen

Søndag d. 22. maj 2022 afholder Hjerteforeningen igen Landsuddeling. Samler du en gruppe på 15 deltagere får gruppen en hjertestartere, klimaskab og 1 års ServicePlus-aftale monteret lige der hvor I synes den mangler!

Andre sider

Gruppe

Om Landsuddelingen

Digital indsamling_final

Digitale Ruter

LIJ_0319_1_skaleret

Kontantfri Indsamling

LIJ_0466_skaleret

Spørgsmål & Svar