LANDSUDDELINGEN BLIVER KONTANTFRI!

Hvad betyder det?

Landsuddelingen bliver den første kontantfri indsamling i Danmark - og så vidt vi ved også i verden.

Det betyder, at alle donationer skal gives via MobilePay, SMS eller bankoverførsel.

Hvorfor bliver Landsuddelingen kontantfri?

Med en kontantfri indsamling kan vi gøre Landsuddelingen coronasikker. Kontanter skal ikke skifte hænder og det fysiske møde i døren mellem indsamler og donorer, kan foregå med sundhedsmyndighedernes anbefalede afstand.

 

Desuden ved vi, at danskerne foretrækker, at deres støttekroner går til sagen i stedet for administration og drift.

Og det er dyrt med værditransport, kontantforsikringer, bankgebyrer, produktion af tusindvis af indsamlingshjerter i plastic og alt det andet, der skal til for at håndtere mønter og sedler.

Faktisk gik hver fjerde krone, vi brugte på Landsuddelingen 2019, til kontanthåndtering på den ene eller anden måde. Det er op mod en halv million kroner, vi kunne bruge på at dele hjertestartere ud i stedet.

Samtidig har det krævet tid og kræfter hos de frivillige indsamlere at finde banker, hvor de har kunnet få lov at aflevere indsamlingskronerne, når indsamlingen er slut. Og som en lille bonus, så bliver det med den kontantfri indsamling muligt at give den enkelte indsamler deres indsamlingsbeløb hurtigere og mere præcist.

 

Vi ved, at det er et sats at være de første nogensinde, der bliver kontantfrie.

Men vi ved også, at 96% af alle danskere har en mobiltelefon. Så derfor vil det også være rigtigt sjældent, at en indsamler banker på hos nogen, der ikke har mulighed for at støtte.

Man behøver nemlig hverken smartphone eller MobilePay for at være med; man kan også støtte med en ganske almindelig SMS.

Derfor håber vi, at danskerne vil hjælpe med at dele hjertestartere ud sammen med os – også selvom det bliver uden mønter og sedler.

Hvis ikke man har lyst eller mulighed for at støtte med telefon, så er det naturligvis også stadig muligt at lave en bankoverførsel.

 

Se instruktionsvideoerne for hvordan du bruger indsamlingshjertet og mobilepay, HER

LIJ_8070_1 u skilt